Hotel W Bench

2009
Barcelona, Spain
Banco de hormigón Hotel Vela W de Ricardo Bofill en Barcelona

The Ricardo Bofill Architecture Workshop has designed a bench, installed alongside the new W Hotel, known locally as the Sail Hotel on the Barcelona seafront, that looks out to the Mediterranean horizon.

Banco de hormigón Hotel Vela W de Ricardo-Bofill en Barcelona
Banco de hormigón Hotel Vela W de Ricardo-Bofill en Barcelona
Banco de hormigón Hotel Vela W de Ricardo-Bofill en Barcelona
Banco de hormigón Hotel Vela W de Ricardo-Bofill en Barcelona
Banco de hormigón Hotel Vela W de Ricardo-Bofill en Barcelona

This modular cast stone bench runs in a 100 m circle, taking up the entire Rosa dels Vents Square, a new public space that culminates the Barceloneta seafront promenade.

Banco de hormigón Hotel Vela W de Ricardo-Bofill en Barcelona

Features

Related projects

Yas Marina
Abu Dhabi, EAU
Gamazo Dock
Santander, Spain